KERHOILTA huom ei enää Auditorio Isomitassa

2020-11-13 19:00 - 21:00

Kerhoillan esitys on siirretty etä pidettäväksi esitykseksi

Tervetuloa Porvoon kipparien virtuaaliseen kerhoiltaan perjantaina 13.11. klo 19 alkaen (linkki alla)! Tämän syksyn kerhoilta järjestetään ainoastaan virtuaalisesti, mutta mahdollisimman vuorovaikutteisesti. Molemmat luennot saa keskeyttää kysymyksiä ja kommentteja varten, ja chat-ikkunaa voi hyödyntää myös vapaaseen keskusteluun. Kaakao ja eväsleivät mukaan! Perheenjäsenet ovat myös tervetulleita.

 

19.00 Suomenlahden geologiaa veneilijän näkökulmasta

 

Miksi Itämeressä on niin paljon saaria? Mistä Rönnskärin ja Killingholmenin rantakalliot ovat peräisin, ja miksi ne poikkeavat niin paljon Pellingistä, Porkkalasta tai Tammiosta? Miksi suuren maailman geologit pökertyvät ihastuksesta nähdessään kallioiset rantamme ensi kertaa? Miksi täällä on niin paljon kareja, kun Atlantillakaan ei ole? Tutustumme lyhyesti maapallon kehitykseen ja siihen, millaisia merkkejä varhaisesta tulivuoritoiminnasta, muinaisista tulivuorten magmakammioista ja viimeisimmästä jääkaudesta näemme tutuissa kohteissamme. Jos tiedossasi on jokin erikoinen tai selittämätön geologinen havainto Suomenlahdelta, voit lähettää kuvan etukäteen, niin voidaan pohtia asiaa. (sanni.turunen (at) helsinki.fi).

 

20.00 Toiveuusinta: Geologisella tutkimusmatkalla Etelämantereella

 

Antarktis on laaja, karu ja eristäytynyt ympäristö, ja elämä siellä poikkeaa monin tavoin asuttujen mantereiden erämaista. Etukäteissuunnittelu, viestintä ja navigaatio ovat kenttätöiden onnistumiselle välttämättömiä. Jäisen kuorensa alla eristäytyneellä mantereella on runsaasti kiehtovia, harvoin nähtyjä puolia. Tämä esitys antaa yleiskuvauksen aiheesta kenttägeologin näkökulmasta.

 

Liity virtuaaliseen kerhoiltaan tästä linkistä:

https://us02web.zoom.us/j/84749017654?pwd=c1N5OWRxMWxMWnVvYnhMcFU0U2xTZz09

Meeting ID: 847 4901 7654

Passcode: kipparit

HUOM! Tapahtumaan voi liittyä lataamatta Zoom-sovellusta, mutta se onnistuu vain tietokoneen kautta. Tämä toimii parhaiten Chrome-, Firefox- tai Edge-selaimilla. Mobiililaitteilla on ladattava ilmainen Zoom-sovellus laitteen sovelluskaupasta. Rekisteröitymistä ei tarvita.